Individuele sporten

De herkomst van de informatie

De meeste informatie op deze pagina's is verzameld tussen 2000 en 2005.

In sommige gevallen hebben de genoemde personen het zelf beschreven in hun boeken. Of de informatie stond in artikelen in kranten of op internet.

Sommige voorbeelden zijn iconisch. Bijna wereldberoemd in de periode dat het speelde. Tonya Harding bij het kunstschaatsen. Chris Evert, Jennifer Capriati, Mary Pierce en Martina Hingis bij tennis. Lauren Burns bij Tae Kwondo. En nog veel meer.

De turnsters uit Roemenië en later in Amerika, toen het trainersechtpaar Márthá en Béla Károlyi met hun trainingsaanpak naar Amerika emigreerden. Dat zij billenkoek een belangrijk hulpmiddel vonden om meisjes boven zichzelf uit te laten stijgen, blijkt uit de boeken van bv Nadia Comaneci en Corina Ungureanu. De meisjes zelf vonden overigens het krijgen van billenkoek niet echt een probleem, schrijven ze in hun boeken.

Individuele sporten

Atletiek - de strijd met jezelf

Atletiek is een sport om uitdagingen met jezelf aan te gaan. Je kunt niemand anders de schuld geven als het niet gaan zoals je wilt. Je komt vooral jezelf tegen. Dat is meestal ook je grootste tegenstander als het om discipline en doorzetten gaat.

Straf kan helpen bij het overwinnen van jezelf. Je moet soms even door een pijngrens heen om te komen waar je wilt zijn. No pain, no gain, vinden sommige trainers. In hun ogen is er dan niks zo effectief als een pak op de billen.

Dat geldt helemaal in landen waar billenkoek veel meer een onderdeel van de cultuur is, zoals in Afrika, Jamaica of in Zuid-Korea.

Maar ook Engelse trainers zorgden met billenkoek ervoor dat meisjes konden hardlopen alsof ze vleugels hadden.

Individuele sporten

Ballet en dans - alleen veel succes met veel discipline

Natuurlijk kan je dansen om het plezier. Tegenwoordig staat vooral dat centraal.

Er zijn ook ballet- en dansscholen die discipline centraler stellen. De wereld van ballet en dans is immers competitief. Als je serieus wat wilt bereiken, moet je je ook serieus inzetten.

In het verleden vonden ouders ballet belangrijk voor de charme en de karaktervorming. Dansdocenten wilden hierbij hun taak vervullen. Bepaald gedrag moest dan gecorrigeerd worden. Dat ging, met steun van de ouders, vaak met billenkoek. Ook bij volwassen balletmeisjes past billenkoek prima.

De Bolshoi Ballet Academy is oorspronkelijk, in 1763, begonnen als weeshuis. Absolute discipline en gehoorzaamheid was noodzakelijk. Meisjes die niet luisterden kregen met een rotting op hun blote billen.

In Amerika hebben High Schools waar lijfstraf toegestaan is en waar de meiden op hun billen krijgen vaak succesvolle dansgroepen.

Individuele sporten

Kunstschaatsen - discipline, charme, toewijding en vrolijkheid

De kunstschaatser Tonya Harding is opgegroeid met billenkoek tot ze 16 jaar oud was. Veel mensen vinden dat haar moeder hier te vroeg mee opgehouden is.

In 1994 werd bekend dat ze een knokploeg had ingehuurd om haar rivale Nancy Kerrigan uit te schakelen. Tonya werd hiervoor door de rechter veroordeeld. Haar titels werden afgenomen.

Veel mensen vonden dat Tonya voor deze actie hard op haar blote billen zou moeten krijgen. Er werd zelfs een actiecomité opgericht om hiervoor te pleiten.

Tonya is absoluut niet de enige kunstschaatser die regelmatig op haar billen kreeg.

Met name Russische coaches geloven dat in de totale mix van discipline, charme, toewijding en vrolijkheid billenkoek voor een meisje een belangrijk ingrediënt is. Voor het juiste vrouwelijke, charmante temperament is een corrigerende actie in de vorm van een stevig pak billenkoek op blote meisjesbillen soms volstrekt terecht en noodzakelijk.

Individuele sporten

Tennis - veel traditie en billenkoek voor bekende speelsters

Tennis bestaat al eeuwenlang. Vanaf 1877 werd Wimbledon het internationale middelpunt van tennis, inclusief alle Engelse tradities die daarbij horen. Vanaf 1884 ook voor vrouwen. De ontwikkeling van tennis en het onderwijssysteem verliepen in Engeland in de 19de eeuw parallel. Op kostscholen was tennis een favoriete sport.

Er zijn drie vervolgpagina's met informatie over tennis.

De eerste vervolgpagina over tennis gaat dieper in op de traditie achter tennis. Er komen ook een paar aansprekende voorbeelden aan bod zoals Althea Gibson, Virginia Wade, Sue Barker en Chris Evert.

Op de tweede vervolgpagina bespreken we naast alle gewone meisjes die bij het tennissen op hun billen kregen, een paar bekende recente tennisspeelsters van wereldformaat. Jennifer Capriati, Mary Pierce, Steffie Graf, Carling Bassett en Ashley Harkleroad, maar ook Serena Williams.

De derde pagina gaat over billenkoek bij tennis in Oost-Europa. Billenkoek zit daar van oudsher en nog steeds veel meer verweven in de cultuur. Martina Navrátilová, Martina Hingis, Jelena Dokić, Maria Kirilenko, Alina Zjidkova en Anikó Kapros zijn een paar bekende tennisspeelsters waarvan vaststaat dat ze op hun billen kregen.

Individuele sporten

Turnen - soms was billenkoek belangrijk om de beste resultaten te bereiken

Onder leiding van het trainersechtpaar Márthá en Béla Károlyi bereikte de turnster uit Roemenië spectaculaire resultaten. Hun idee was dat je een topmentaliteit en discipline nodig had om op het topniveau te presteren. In het communistische Roemenië kregen ze alle ruimte om dit in de praktijk te brengen.

Voor de Roemeense turntrainers was het volkomen normaal dat de turnsters zich aan strenge regels moesten houden. Ze kregen straf kregen als ze die regels overtraden. Ze kregen ook straf als er onvoldoende prestaties geleverd werden tijdens trainingen en wedstrijden. De standaard straf was dan altijd een klassiek pak op de billen.

Veel turntrainers gingen in Roemenië op stage om met de succesvolle trainingsaanpak kennis te maken. Ze merkten dat een strenge aanpak en het gebruik van billenkoek enorm hielp om de meisjes prestaties te laten leveren die spectaculair waren. Ze namen deze aanpak mee naar huis. Ook naar Nederland.

Later emigreerde Márthá en Béla Károlyi naar de USA en werden daar verantwoordelijk voor het trainen van de nationale selectie. De strenge aanpak en het gebruik van billenkoek pasten prima bij de Amerikaanse opvoedingscultuur. Ook de Amerikaanse turnsters behaalden grote successen.

Individuele sporten

Vechtsport én spanking past bij stevige meiden

Veel meiden die aan vechtsporten doen staan sympathiek positief tegenover spanking. Dat weten we uit eigen ervaring. Bij Daphne hebben heel wat vechtsportmeiden op hun blote billen gekregen.

Het zijn meiden die weten dat je je moet inzetten om iets te bereiken en er voor gaan. Vechtsport én spanking is niet geschikt voor watjes. Het past beide voortreffelijk bij meiden die bereid zijn een confrontatie aan te gaan.

Spanking hoort in de kern bij martial arts, bv bij Kung Fu. In China is op Kung Fu scholen zoals Shaolin tuchtiging op de billen vaak onderdeel van het trainingsproces.

Een bekend voorbeeld is Lauren Burns, de eerste Olympische Taekwondo kampioen. Haar Koreaanse coach maakte bij de training gebruik van de cane. Een afstraffing met het spaanse riet op de billen was een aansporing om harder te werken. In Korea is het gebruik van een cane op blote billen van sportvrouwen gebruikelijk.

Uit Amerika komt het voorbeeld van een beginnende karate instructrice die van de hoofdinstructeur met de cane op haar blote billen kreeg. Datzelfde gebeurde wel eens met gevorderde studenten (bruine en zwarte band) die herhaaldelijk dezelfde fouten maken. Natuurlijk was het mogelijk om op ieder moment op te zeggen als je dat niet wilde. Niemand deed dat. Iedereen had respect voor de sensei en accepteerde de straf.

Individuele sporten

Zwemmen - billenkoek op natte billen doet zeer!

Veiligheid is bij zwemmen belangrijk, dat is begrijpelijk. Dat was ook zo op High Schools die een eigen zwembad hadden. Badmeesters en -juffen traden streng op als er al jongens of meisjes in het water waren terwijl dit nog niet mocht. Die kregen dan billenkoek op hun blote billen.

Er zijn High Schools waar straf op de billen nog steeds de regel is. Dit overkwam recentelijk een stagiaire die haar handdoek niet netjes opgeruimd had. Ze kreeg van de coach die haar betrapte met de paddle op haar blote billen.

Er zijn voorbeelden van coaches die erop staan dat straf op de billen een mogelijkheid is die ze kunnen gebruiken. Aan een nieuw teamlid wordt uitgelegd wat de regels zijn en dat ze bij een overtreding altijd en direct een stevig pak op hun billen krijgen.

Dit kwam ook wel eens in een interview naar voren. In sommige interviews bekenden de meisjes dat billenkoek op natte billen wel extra pijn deed.

Er zijn ook teams die onderling afspreken dat teamleden die niet optimaal presteren op hun billen krijgen.

Individuele sporten

Paardrijden - waar zijn de ervaringen?

We weten het zeker. Ook bij het paardrijden en bij het werken in maneges komt billenkoek voor. Ook in Nederland.

We weten dit omdat er bij Daphne minimaal twee meiden waren die gewerkt hebben op een manege en in die periode straf op hun billen kregen. Dit was op 2 verschillende maneges in Nederland.

Billenkoek past ook enorm bij paardrijden. Bij de cultuur en bij de sfeer. Instructeurs voor paardrijden en manage eigenaren zijn vaak dominant van nature. De zweepjes liggen onder handbereik. Een meisje dat het zweepje te veel gebruikt op het paard, moet het eerst zelf maar eens voelen.

Toch hebben we weinig verhalen, en vooral weinig ervaringen gevonden.

Wie helpt ons hiermee? Wie stuurt ons informatie over waar gebeurde billenkoek bij het paardrijden?

Verhalen die zich in Nederland afspelen hebben de voorkeur, maar dat hoeft niet. Uiteraard is het allemaal anoniem. Er zijn geen namen en rugnummers nodig. Alleen de aannemelijkheid dat de ervaringen echt en oprecht zijn.

Individuele sporten

WWE Worstelen

Deze vorm van 'worstelen' nemen we niet echt serieus, maar er komt wel spanking in voor.

Niet op de manier zoals we dat binnen Daphne zoeken en toepassen. Niet voor discipline of om beter te worden dan je nu al bent.

Maar het is absoluut zo dat veel mensen plezier hebben als spanking tijdens zo'n worstelpartij gebeurt.

Speciaal is dat het helemaal akkoord is om bij een volwassen vrouw de broek naar beneden te trekken om de billen bloot te maken en dan een goed pak slaag te geven. Kennelijk is dat in Amerika als verhaal meer geaccepteerd dan in Nederland.

Voor de liefhebben zijn er wat foto's en video's beschikbaar om naar te kijken.

Voorbeelden van billenkoek bij individuele sporten

(Paardrijden en worstelen in de buitencategorie)