Zwemmen met discipline voor veiligheid en resultaat

Zwemmen met discipline voor veiligheid en resultaat

Veiligheid eerst

Ook vroeger kwam veiligheid voor alles. Als dat nodig was werd dat ook streng gehandhaafd. In het algemeen was al het uitgangspunt dat wie niet horen wil, die moest maar voelen. Dat betekende dan meestal straf op de billen. Als het om de veiligheid ging, werd er meestal een indrukwekkend voorbeeld gesteld met een indrukwekkend pak slaag.

Ook vroeger kwam veiligheid voor alles en dat werd streng gehandhaafd.

Veiligheid is bij zwemmen belangrijk, dat is begrijpelijk. Daarom is het ook niet zo vreemd dat coaches streng zijn als regels op dat gebied overtreden worden.

Op een forum met herinneringen beschrijft een meisje dat het op haar school een regel was dat je bij het zwemmen als je omgekleed was aan de rand van het water moest wachten totdat de zwemcoach gearriveerd was. Het was streng verboden om al in het water te komen voor zijn komst. Op een keer ging dat wat mis, sommige meisjes duwden anderen in het water met als gevolg dat er een zevental meiden zich al in het water bevonden toen de coach het zwembad binnenkwam.

Na een donderpreek over regels, het gevaar van verdrinken als je nog niet kon zwemmen, verantwoordelijk gedrag en dergelijke werden de zeven meiden stuk voor stuk naar het kantoortje meegenomen waar ze een stevig pak op de billen kregen met het badpak omhoog getrokken waardoor het feitelijk op de blote en natte billen gebeurde. De meisjes moesten huilend en snotterend de rest van de les tegen de muur staan met hun rode billen naar het zwembad gericht terwijl de zwemles voor de rest van de groep verder ging.

Regels, veel regels

Ook nu zijn er High Schools waar regels belangrijk zijn en straf op de billen de eerste en de beste manier om ze te handhaven. Dat is meestal met toestemming van de ouders en/of de studenten zelf.

Ook nu zijn er High Schools waar regels belangrijk zijn en straf op de billen de eerste manier om ze te handhaven.

In Amerika blijken veel herinneringen te bestaan aan strenge regels en nog strengere toepassing ervan.

Toch waren die regels, inclusief de daarbij behorende disciplinaire maatregelen, vastgesteld in overleg met de ouders.  Zeker als er lijfstraffen mogelijk waren. Ieder jaar moeten  ouders, en meestal ook de studenten, voor akkoord tekenen.

Bij High Schools met een eigen zwembad hebben zijn er meestal ook daar veel regels.

De zwembaden waren vaak uitgerust met voetbadjes en douches die zowel bij het naar binnen gaan als bij het naar buiten gaan gebruikt moesten. De douches waren altijd gemeenschappelijk.

Het gebruik van de douches en de voetbaden waren verplicht en soms werd daar streng op gelet. Als je die ‘per ongeluk’ miste, was er groot gevaar dat je met een paddle op je billen kreeg.

Ook was het vaak niet zo verstandig om de laatste te zijn met aankleden.

Dit zijn met name herinneringen en anekdotes die zie lang geleden, rond 1950 en 1960, afspelen.

Maar het absoluut niet alleen iets van het verleden. Ook nu zijn er High Schools waar regels belangrijk zijn en straf op de billen de eerste manier is om deze regels te handhaven.

Ook lerares-stagiares krijgen soms op hun blote billen

Ook docenten in opleiding die schoolregels overtreden krijgen in Amerika soms gewoon op hun blote billen. Een stagiare vertelde dat ze op een High School in Arkansas haar handdoek op een verkeerde plaats legde, waarbij de coach besloot dat ze dezelfde straf zou krijgen voor die overtreding als andere studenten. Dat betekende dat ze direct moest gaan douchen, waarna ze in het kantoortje krom moest staan en vijf harde meppen met de paddle op haar blote natte billen kreeg.

Ook docenten in opleiding die schoolregels overtreden krijgen in Amerika soms gewoon op hun blote billen.

Recent nog maakte een studente van een lerarenopleiding die stage liep op een grote High School in Arkansas dit aan den lijve mee.

Het betrof een school waar lijfstraf niet alleen toegestaan was maar ook vaak gebruikt werd. Dat geld trouwens voor veel High Schools in Arkansas.

Het standpunt was dat als je blijk gaf dat als je iets dat eenvoudig was vergat, een pak op de billen de beste manier was om ervoor te zorgen dat je het onthield. Jonge mensen leren het beste als ze het op hun billen voelen.

In dit geval ging het om een student aan een universiteit die bezig was met een opleiding tot lerares. Ze liep op dat moment stage op  die High School. Hoewel ze officieel  meerderjarig was, zag ze er jeugdig uit. Vergelijkbaar met de meiden uit de examenklas.

De stagiaire maakte ’s ochtends gebruik van het schoolzwembad om een paar baantjes te trekken. Veel leden van sportteams deden dit ook in de ochtend. Na het zwemmen werd er gedoucht. Er waren alleen groepsdouches en ze had al een paar keer meegemaakt dat ze gelijktijdig douchte met enkele leerlingen die ze les gaf. Iemand die niet beter wist zou ook denken dat ze een leerling van de school was.

Er waren op deze High School strenge regels van kracht over het opruimen van kleding en het neerleggen van de handdoek. Het standpunt was dat iedereen werd geacht deze regels te kennen en er aan te houden.

Op een ochtend deed een coach een routinecontrole en hij betrapte de stagiaire op het overtreden van meerdere regels. Het argument dat ze geen gewone student was maar lerares-stagiair had geen effect en zorgde niet voor immuniteit voor straf. De coach besloot dat ze straf ging krijgen zoals iedere andere studente voor dezelfde overtreding gestraft werd. Dat betekende dat ze direct kon gaan douchen. Na het douchen moest ze direct naar het kantoortje komen,  met haar handdoek om zich heen. In het kantoor moest ze de handdoek neerleggen en krom staan en met haar handen haar enkels beetpakken. Ze kreeg vervolgens op volle kracht vijf meppen met de paddle op haar blote natte billen. Dat was hetzelfde wat andere leerlingen ook  gekregen zouden hebben.

Voor de stagiaire was het effect dat ze daarna  nooit meer een kleedkamer voorschrift overtrad. Voor de coach was dit het zoveelste bewijs dat een pak op de billen bij meisjes goed effect heeft. Je hoeft maar 1 keer een goed pak op de billen te geven en ze hebben het direct door.

Leren gaat kennelijk het beste als je het op je blote billen voelt.

Gefeliciteerd!

Bij een zwemteam van een Amerikaanse universiteit kregen de leden een birthday spanking met een kickboard. Volgens de teamleden maakte dat de sport juist waardevol. Ze vonden het echt geen enkel probleem, terwijl het meestal een hard pak billenkoek was.

Een birthday spanking maakte de sport juist waardevol.

In mei 1996 schrijft Patrick Klein een lyrisch artikel in de krant van de Universiteit van Arizona over het belang van sport in de studententijd. “College athletics more than just games”. Het gaat om meer dan winnen en verliezen, inclusief alle emoties die daarbij horen. Verliezen van een wedstrijd valt niet mee, maar het verliezen van een teamlid is veel ingrijpender. Gaat het dan om een spel, dat naar de achtergrond verschuift op het moment dat zich belangrijker zaken aandienen? Voor Amerikaanse begrippen in ieder geval niet. Het is een industrie die werk biedt aan duizenden mensen en voor velen een belangrijke binnenkomer en deuropener, zoals met studiebeurzen.

Voor de schrijver is het grootste belang van sport in de kracht van de vriendschap die je er vindt. De interactie tussen teamleden. Hij geeft daarbij twee voorbeelden. Samen zingen in de dugout en de leden van het zwemteam die als ze jarig zijn met een kickboard (een soort drijfplank) op hun billen krijgen van hun teamgenoten. Zijn conclusie is dat juist alles bij elkaar opgeteld sport zo waardevol maakt.

Dat geeft aan dat het in zijn wereld in ieder geval een algemeen en een gewaardeerd gebruik is om binnen universitaire zwemteams een aangepaste vorm van de birthday spanking toe te passen.

In veel gebieden in Amerika wordt een birthday spanking toegepast, waarbij de jarige (vaak binnen het gezin, de schoolklas en soms werk) binnen een jolige sfeer krom moet staan of over de knie wordt gelegd, en voor ieder jaar een klap op de billen krijgt plus enkele om verder te groeien, voor goede gezondheid, etc.

Binnen zo’n sportief universitair zwemteam gaat het niet om kinderen maar om stevige sportmannen  en sportvrouwen  die dan bij hun birthday spanking ook stevig op hun  billen krijgen. Dat deed dan een paar dagen zeer, maar dat was toch geen enkel probleem.

Zwemcoaches en toestemming

Een coach van een zwemteam van een kleine universiteit hanteerde eigen, strenge regels. Voor de leden van het zwemteam. Ieder nieuw lid werd gewaarschuwd dat ze de teamregels moesten onderschrijven, inclusief de consequenties. De coach maakte vooraf duidelijk dat hij streng zou handhaven met lijfstraf op de billen. Omdat de studenten wettelijk volwassen waren moesten ze vooraf met de regels instemmen. Die instemming verleende ze ook, in het besef dat ze voor zaken als te laat komen of afwezigheid zonder toestemming direct met de paddle op hun billen zouden krijgen. Toch was dat voor de meisjes geen beletsel om lid te worden en ze accepteerden de billenkoek van de coach.

In sommige zwemteams accepteren meiden vrijwillig straf op hun billen.

Ook bij zwemmen doen verhalen de ronde dat er coaches waren (en misschien wel zijn) die straf op de billen als disciplinaire mogelijkheid willen gebruiken en het instemmen daarmee door de zwemsters als voorwaarde stellen om mee te doen.

Zo is er een verhaal over een zwemteam van een kleine Universiteit in het zuiden van Amerika, waar dit zo gebeurde.

Het zwemteam was behoorlijk succesvol en won veel wedstrijden. De coach had inderdaad de naam streng te zijn. Als een zwemster zich opgaf volgde er een persoonlijk gesprek met de coach, waarin die uitlegde hoe het werkte en hoe de regels waren. Het kwam er kort op neer dat de trainingen verplicht waren en dat er met volle inzet meegedaan moest worden. Als de coach de indruk had dat de inzet niet optimaal was of, bij te laat komen of bij afwezigheid zonder akkoord vooraf, volgde er lijfstraf: met de paddle op de billen. Uiteraard was er alle begrip als de zwemster dat niet wilde, maar dan was het ook niet mogelijk om lid van het team te worden. Omdat de studenten  meerderjarig waren, moesten ze vooraf  expliciete toestemming geven voor deze aanpak.

Om tijdens het zwemmen zelf in te kunnen grijpen maakte de coach ook gebruik van een rietje. Als hij vond dat een meisje laks aan het zwemmen was, moest ze in de eerste baan zwemmen. Indien nodig kon de coach met het rietje de zwemster in het water een fler op haar billen geven.

Kennelijk waren er toch veel zwemsters bereid om hiermee in te stemmen, met ook voor hen zelf zeer bevredigende resultaten. Van tijd tot tijd pijnlijke billen is kennelijk niet zo problematisch als je daar genoeg voor terug krijgt, zoals persoonlijke groei, mooie resultaten en het genoegen lid te zijn van een hecht team.

Het doet behoorlijk zeer op je natte kont

Alle meisjes die het hebben meegemaakt kunnen het bevestigen: billenkoek krijgen op natte billen doet extra zeer.

Op natte billen doet spanking extra zeer.

Ook Engelse coaches hadden de reputatie dat ze de meisjes die door hen getraind werden op hun billen gaven.

Een 19-jarige nationaal kampioene kreeg hierover een vraag in een interview van een toonaangevende krant in Yorkshire. “Ach, soms krijg je een paar klappen op je billen als je er een zootje van maakt”, zei ze in verlegenheid gebracht. “maar het stelt niet zoveel voor”.

Een teamgenote was mededeelzamer. “We moeten uit het zwembad komen en krom staan. Dan krijgt je zes keer een stevige klap op je billen. Dat doet behoorlijk zeer op je natte kont.”

Dit betrof zwemsters op het nationale topniveau en  het stond in een interview in een toonaangevende krant. Het waren meiden die zonder verwijt en feitelijk vertelden dat ze soms straf op hun billen kregen als ze dat verdiend hadden.

Maar ook tijdens reguliere zwemlessen zal er heel wat keer billenkoek zijn gegeven, waarbij degene die het kreeg ontdekte dat het op natte billen extra veel pijn doet.

Ook in Nederland kennen we ervaringen van meisjes die soms van de zwemjuf een paar klappen op hun billen kregen omdat ze tijdens de zwemles niet goed opletten.

Australische zelfregulering

In sommige teams krijgen leden die niet goed presteren een hard pak op de billen. In ieder geval was het een tiental jaar geleden in het Australische team een vaste gewoonte dat als een teamlid te slecht gepresteerd had, ze een bepaald niet zachtzinnig pak op haar blote billen kreeg van een ander teamlid. In dit geval regelden de meisjes het onder elkaar. In andere gevallen is de coach de aangewezen persoon die zo'n teamlid wakker schudt door haar een pak op haar billen te geven.

In sommige teams krijgen leden die niet goed presteren een hard pak op hun billen.

Er wordt gezegd dat een aantal jaren geleden het nationale Australische zwemteam zelf ervoor gekozen heeft om de discipline aan te scherpen. Ze kwamen zelf tot de overtuiging dat ze wedstrijden verloren die ze hadden moeten winnen. Daarom hadden ze afgesproken dat het team van mening was dat een teamlid niet optimaal haar best had gedaan, ze een pak op haar billen moest krijgen van een ander teamlid. Het kwam erop neer dat degenen die goed gepresteerd hadden de teamgenoten die het minder gedaan hadden een goed pak op de blote billen gaven, en bepaald niet zachtzinnig.

Ook op andere manieren werd aandacht veel aandacht aan de billen gegeven. Bij een aantal meiden, waaronder Libby Lenton, werd geconstateerd dat er juist veel te verbeteren viel in de kracht van de beenslag. Door een aangepast Pilates en gymnastiek programma werden met name de bilspieren versterkt. Dezelfde Libby Lenton schijnt meermalen van haar teamgenotes op haar blote billen gekregen te hebben.

Eén en ander heeft er echter wel toe geleid dat het Australische zwemteam buitengewoon veel successen heeft laten zien en wereldrecords heeft gebroken. De meiden waren in de media altijd vol lof over het feit dat ze deel mochten uitmaken van het team.

Schoonspringen systematiek

Ook bij de Australische schoonspringsters was het de gewoonte dat jongere teamleden bij oudere teamgenoten over de knie moesten en hard op hun blote billen kregen als het team vond dat het beter kon.

Australische schoonspringsters kregen van hun oudere teamgenoten op hun billen.

Ook binnen het nationale Australische schoonspringteam was het een paar jaar geleden gebruikelijk dat de meiden elkaar met een pak op de billen motiveerden of corrigeerden.

Aan nieuwkomers in het team werd een ‘big sister’ toegewezen, die de nieuwkomer moest begeleiden en helpen.

Daarnaast was het gewoonte dat als er meisjes in het team bijgestuurd moesten worden dat dit door het oudste teamlid gebeurde op de ouderwetse fysieke methode.

De al wat oudere schoonspringster Chantelle Newbery schijnt heel wat keren een teamlid over de knie gehad te hebben.

Gezegd wordt dat schoonspringster Loudy Tourky en haar synchro partner Rebecca Gilmore regelmatig op hun blote billen kregen.

Ook hier werden uitstekende sportprestaties behaald.