Wat is sportbegeleiding volgens de Daphne Methode?

Sportbegeleiding volgens de Daphne Methode

Soms is het goed om even aangepakt te worden als je begeleiding hebt. Dan gebeurt er tenminste wat.

Soms is het goed om even aangepakt te worden.

Begeleiding is iets dat je samen doet. Dat klinkt als een open deur maar toch is essentieel. Sex kun je misschien nog in je eentje hebben, maar bij begeleiding lukt dat niet. Daar heb je iemand anders voor nodig. Met deze persoon heb je een verstandhouding die niet te vergelijken is met andere situaties. Vertrouwen hierbij is essentieel. Het kan een voordeel zijn als je begeleider ervaring heeft met het spectrum aan gevoelens die bij begeleiding een rol spelen.

Aan begeleiding begin je vrijwillig en uit eigen keuze, maar je gaat een traject in waarbij je controle overgeeft. Dat is nodig en nuttig maar ook soms moeilijk, zeker voor meiden die gewend zijn om de touwtjes in handen te houden.

Waar het om gaat is dat alles wat je tot nu toe gedaan hebt was niet voldoende is om de gewenste veranderingen tot stand te brengen. Dat geeft niks, maar het is wel belangrijk om onder ogen te zien. Als het allemaal heel eenvoudig was, had je het allang gedaan.

Waar het om gaat is dat er iets nieuws gaat gebeuren. Iets dat in je eentje niet lukt. Samen kom je verder.

Begeleiding betekent dat er iemand is bij wie je verantwoording aflegt. Iemand die je aan afspraken houdt bij zaken die je zelf niet serieus genoeg neemt hoewel ze heel belangrijk zijn omdat ze voor jou belangrijk zijn.

Je kunt begeleiding vragen aan iemand die je niet met smoesjes laat wegkomen.

Je begeleider of coach beslist

Als je straf verdient legt je begeleider je over zijn knie en geeft je een pak op je blote billen. Dat gaat niet te hard en niet te zacht. Normale strafsterkte en daar kunnen de billen van een gezonde volwassen meid prima tegen. Het doet wel even enorm zeer als je zo op je billen krijgt. Dat is precies de bedoeling.

Als je straf verdient legt je begeleider je over zijn knie en geeft je een pak op je blote billen.

Je begeleider of coach beslist of je straf gaat krijgen. Hoewel je vrijwillig aan de begeleiding bent begonnen, heb je hierover niet zoveel te zeggen. Als je straf verdiend hebt is het belangrijk dat je het krijgt, ook als je er even geen zin hebt. Begeleiding betekent dat je geconfronteerd wordt met de consequenties van je gedrag, of je het nu leuk vindt of niet. Dat is iets dat je in je eentje nooit voor elkaar kunt krijgen.

Zolang de mensheid bestaat wordt in opvoedingssituaties straf op de billen gegeven. Vooral bij meisjes is dat een uitermate effectieve methode. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. Daarom krijg je iedere keer als je je niet aan een afspraak hebt gehouden of om een andere redenen straf verdiend hebt een stevig pak op je billen.

In de meeste gevallen zal de begeleider je simpelweg over zijn knie leggen, je billen bloot maken en een stevig pak op je billen geven. Een ervaren begeleider weet hoe hij een volwassen meid een volwassen pak op haar billen moet geven. Dat gaat niet te hard en niet te zacht. Normale strafsterkte en daar kunnen de billen van een gezonde volwassen meid prima tegen. Dat is allerminst kinderachtig. Dat voel je direct op het moment dat het je gebeurt. Het doet wel even enorm zeer als je zo op je billen krijgt. Dat is ook precies de bedoeling.

Daarnaast, of nadat je over de knie bent gelegd, kun je straf op je billen krijgen met één of meerdere instrumenten die specifiek daarvoor in de loop der geschiedenis ontwikkeld zijn. Amerikaanse meisjes kregen thuis vaak met een borstel op hun billen en op school met een paddle, in Engeland werd vaak een rietje (cane) gebruikt en in Schotland een tawse.

Je leert het meeste als je op je billen krijgt

Om het gewenste effect te bereiken moet je wel voldoende straf krijgen. Gelukkig kunnen meisjesbillen heel goed tegen billenkoek.

Om het gewenste effect te bereiken moet je wel voldoende straf krijgen. Gelukkig kunnen meisjesbillen heel goed tegen billenkoek.

Als je op je billen krijgt doet zeer maar daar leer je het meeste van. Het is de bedoeling dat het zeer doet, ook dat heeft het altijd gedaan. De meiden van vroeger konden er prima tegen en dat geld ook voor de meiden van nu.

Dat betekent dat jouw billen ook prima een pak slaag kunnen weerstaan, ook al voelt dat misschien niet zo op het moment dat je het krijgt. Het is helemaal niet ongebruikelijk dat een volwassen meid soms huilt of zich los wil worstelen als ze op haar blote billen krijgt. Dat is helemaal niet erg en dat hoort er allemaal bij.

Om het gewenste effect te sorteren moet je wel voldoende straf krijgen. Daarom bepaalt de begeleider wanneer het voldoende is. Niet jij. Een goede begeleider weet wanneer hij moet stoppen en wanneer hij beter door kan gaan. Dit is allemaal onvergelijkbaar met andere gebeurtenissen of ervaringen die je met een ander kunt beleven. In je eentje is dit ook nooit te verwezenlijken.

Een begeleider verenigt eigenschappen als rust, zelfverzekerde assertiviteit en natuurlijke dominantie op momenten die er toe doen met zorgzaamheid en gevoeligheid.

Het gaat vaak om gevoelens waarbij het moeilijk is om die in woorden om te zetten. Gelukkig is dat ook niet altijd nodig. Als de straf voorbij is wordt je meestal geknuffeld en getroost. Dat hoort erbij.

Niet bij woorden alleen

Als je straf verdient legt je begeleider je over zijn knie en geeft je een pak op je blote billen. Misschien heb je inderdaad niet alles gedaan wat moest en vind je zelf ook dat je 'eigenlijk' straf verdient. Tegelijk zie je er tegenop om op je blote billen te krijgen, dus hoop je dat de begeleider het niet ontdekt. Of je bent in een vrolijke uitdagende bui en je wil kijken hoe ver je kunt gaan. Het eindresultaat is meestal dat je over de knie gaat en krijgt wat je verdient.

Met je begeleider is er altijd een gezonde spanning, omdat hij het recht heeft om je op je blote billen te geven.

Zoals bijna bij alles in het leven is het sleutelwoord bij begeleiding ook communicatie, communicatie en nog eens communicatie. Alles begint met een goed gesprek en zonder een goed gesprek is iets anders onmogelijk.

Maar een goed gesprek heb je wel met meer mensen. Met een begeleider is er altijd sprake van een gezonde spanning. De begeleider heeft tenslotte de mogelijkheid om je straf te geven als je dat verdient. Misschien dat je zelf het liefst bepaalde onderwerpen uit de weg ook al weet je dat dat niet goed is. Bij een begeleider zal dat niet zo makkelijk zijn omdat hij wil weten hoe het precies zit. In zo’n gesprek gaat het vaak over hoe het de afgelopen periode gegaan is en hoe het had moeten gaan. Al pratend blijkt dat je dingen (wel of niet) gedaan hebt waarvoor je ‘eigenlijk’ straf verdient.

Begeleiding krijgen betekent het verschil tussen ‘eigenlijk’ straf verdiend hebben en vanzelfsprekend de verdiende straf ook toegediend krijgen.

Woorden zijn fantastisch en onmisbaar, maar hebben ook hun beperkingen. Woorden kunnen niet alles duidelijk maken. Soms worden dingen een stuk duidelijker als je op je billen hebt gekregen.

Het probleem is vaak dat je te veel in je hoofd zit. De beste manier om je hoofd leeg te maken is een goed pak op je blote billen.

Het gaat niet alleen om denken en rationaliteit, maar ook om voelen en emoties. Maak je geen zorgen, een volwassen pak op je blote billen voel je, hoe oud je ook bent.

Daarom zal een begeleidersgesprek bijna altijd worden samengevat in de vorm van een klinkend pak op je billen. Voor veel meiden is dit de beste manier. Zo wordt veel meer bereikt dan met woorden alleen mogelijk is.

Een plan maken: weten waar je naar toe wilt

Soms is het moeilijk om te bepalen wat je wilt, maar met je begeleider kom je daar zeker uit.

Soms is het moeilijk om te bepalen wat je wilt, maar met je begeleider kom je daar zeker uit.

Samen met je begeleider bedenk je wat je zou willen doen en wat je zou willen bereiken. Het gaat daarbij niet om overdreven ambitieus te zijn, het gaat er juist om dat je je hart volgt. Dat je niet denkt in moeilijkheden maar in mogelijkheden. Voor de meeste meiden geldt dat het ongelooflijk is wat ze allemaal kunnen doen. Ze moeten alleen nog even op de juiste manier aangepakt worden.

Doelgericht naar iets toewerken maakt dat alles zinvoller en leuker wordt. Je bent dan niet bezig om te doen wat anderen willen, je bent bezig om te doen wat jij wilt.

Uiteraard is het erg belangrijk dat de plannen haalbaar zijn. Je moet de mislukking niet bij voorbaat inbouwen. Hier helpt het als je met de begeleider kunt praten. Hij heeft waarschijnlijk veel ervaring over hoe je iets aan kunt pakken, wat wel werkt en wat niet werkt, wat je reëel van jezelf mag verwachten, etc.

Het is de kunst om het goede ambitieniveau te vinden. Jezelf overvragen is zinloos en contra-productief. Doelen stellen die je in slaapstand al kunt verwezenlijken heeft ook geen zin. Een gezonde, prikkelende ambitie is op z’n plaats. Het gevoel dat je net een beetje op je tenen moet staan om het te halen, maar waarbij het ook zo goed als zeker is dat – als je dan ook die inspanning doet –  het resultaat niet uit zal blijven. Als je zover bent, ben je ook het meeste trots op het resultaat. Dat is ook wat je wilt. Je wilt trots zijn op je zelf. Dat lukt niet als je daarvoor niks doet of nergens naartoe werkt. Daarom is dit de goede aanpak en moet je met minder geen genoegen nemen. Het gaat tenslotte om jezelf, en je hebt zelf ook niks aan slappe hap.

Nu je plan in kleine stapjes uitvoeren (want anders….)

Het is belangrijk om het plan uit te voeren. Als je het moeilijk vindt om vanuit jezelf de motivatie te vinden spreken we samen af dat je een bepaalde hoeveelheid billenkoek krijgt als je een bepaalde afspraak niet nakomt.

Het is belangrijk om het plan uit te voeren. Als je het moeilijk vindt om vanuit jezelf de motivatie te vinden kan billenkoek goed helpen.

Een plan maak je niet voor niks, een plan maak je om uit te voeren. Goede voornemens moet je nakomen. Anders is en blijft het een slappe vertonen. Als je het moeilijk vindt om vanuit jezelf de motivatie te vinden om je plan uit te voeren en je voornemens na te leven, is daar in de begeleiding een eenvoudige oplossing voor. Je hebt namelijk een stel gezonde meidenbillen en daar kan heel veel motivatie uit komen.

Tijdens de begeleiding maak je samen met je begeleider het plan concreet in werkafspraken en meetbare activiteiten voor de komende periode. Je kunt samen met de begeleider afspreken hoe belangrijk je iets vindt en welke consequentie je daaraan wilt koppelen. Op deze manier wordt het overzichtelijk en hanteerbaar. Natuurlijk is een consequentie altijd een bepaalde hoeveelheid billenkoek als je bepaalde afspraak niet nagekomen bent.

Het is belangrijk dat jij volledig achter de afspraken staat. Het zijn tenslotte ook jouw billen die de eventuele straf gaan voelen.

Je weet nu precies wat er van je verwacht wordt. Je weet dat als je je aan je plan en aan je afspraken houdt dat je doet wat je je voorgenomen had en dat je trots zal zijn op jezelf. Kortom, het komt nu aan op het doen. Eindelijk, aan de slag! In beweging komen! Er is een grote kans dat dit lukt omdat er een goede stok achter de deur is.

Je weet ook dat een eventuele keuze om je niet aan de afspraken te houden een onvermijdelijk pak op je blote billen zal opleveren. Er is dan geen enkele reden om in te houden of voorzichtig te zijn. Meidenbillen in het algemeen en ook die van jou kunnen wel iets hebben en dit is dan een prima aanleiding om je even goed de realiteit op je billen te laten voelen.

Er zijn veel meiden zoals jij

Er zijn veel meiden die iets met billenkoek hebben en meestal zijn het de leukste. Ze hebben meestal een leuk gevoel voor humor, maar ze zijn ook realistisch genoeg om te accepteren dat sommige dingen consequenties hebben.

Er zijn veel meiden die iets met billenkoek hebben en meestal zijn het de leukste.

Al snel zul je bij je begeleider andere meiden tegenkomen om de simpele redenen dat er heel veel meiden zijn voor wie dit soort begeleiding dé oplossing is.

Uiteraard is het je eigen keuze of je contact aanknoopt, maar meestal is er een enorme klik. Ze zijn lot- en gevoelgenoten en meestal staan ze heel dicht bij je, hoe groot de onderlinge verschillen ook zijn.

Voor de meeste meiden geldt daarom dat ze niet alleen begeleiding, maar ook een vriendinnenkring erbij krijgen.

Dat leidt onvermijdelijk tot een gezamenlijke zoektocht naar de grens, met onderweg een hoop lol en aan het eind rode billen voor de betrokkenen. Als je er niet bij betrokken bent en op afstand lijkt het misschien een beetje kinderachtig. Als je er midden in zit en er deel van bent weet je dat zoiets uniek en onvervangbaar is. Het gaat juist om dat speciale extra, dat je niet met je overige vriendinnen kunt delen. Het feit dat er aan het eind een pak slaag zal zijn maakt niet uit. Of eigenlijk wel: het is juist noodzakelijk om dat juiste gevoel te bewerkstelligen. Zoals het Amerikaanse spreekwoord zegt: ‘pranks lead to spanks’.

Hoe dunner het ijs, hoe spannender het is of het houdt!

Straf hoort er gewoon bij

Bij de sportbegeleiding weet je vooraf wanneer je straf op je billen gaat krijgen, en dat gaat dan ook gebeuren.

Je weet vooraf wanneer je op je straf gaat krijgen, en dat gaat dan ook gebeuren.

Straf is een normaal, integraal en vanzelfsprekend onderdeel van het leven. Op de goede manier toegepast voegt het enorm veel toe en maakt het veel mogelijk. Straf heeft een slechte naam en misschien ook terecht, omdat het vaak verkeerd is toegepast. In deze vorm, als je er uit eigen vrije wil voor kiest, is van verkeerde toepassing geen sprake.

Straf helpt om je te corrigeren bij keuzes waarvan je zelf van te voren bedacht had dat je ze niet wilde maken. Als je het dan toch doet is het ook logisch en consequent dat er iets gaat gebeuren.

Juist het omgekeerde is merkwaardig: je hebt bedacht dat je iets wilt gaan doen omdat dat belangrijk voor je is. Je doet het echter niet en vaak ook zonder een echte goede redenen. Als resultaat daarvan gebeurt er echter helemaal niets. Logisch, dat er dan structureel ook weinig verandert.

Het is helemaal niet zo gek om te kiezen voor een structuur waarbij je vooral weet dat het niet nakomen van afspraken consequenties heeft. Dat geldt helemaal als je vooraf weet dat je om die reden op je billen gaat krijgen. Door de eeuwen heen is een pak op de billen voor meisjes de meest effectieve straf gebleken. Het is heel goed om daar ook nu nog gebruik van te kunnen maken. Als je in begeleiding bent zul je dan ook merken dat je door de begeleider vaak over de knie wordt gelegd om een hard pak op je blote billen te krijgen. Dat is goed omdat bij heel veel meisjes een stevig pak op de blote billen het beste medicijn is tegen bijna alle gedragsproblemen. Natuurlijk doet dat knap zeer en dat is ook de bedoeling. Huilen is niet erg maar lucht juist op.

Daarna ga je gewoon weer verder. Meestal rustiger, met meer vastberadenheid.