Vrouwenvoetbal teams

Vrouwenvoetbal teams

Ook bij meiden in een vrouwenvoetbal team blijkt een pak op de billen positief te werken. Daar hebben ze vooral in Amerika wel ervaring mee.

Ook bij meiden in een vrouwenvoetbal team blijkt een pak op de billen positief te werken.

Ook bij meiden in een vrouwenvoetbal team blijkt een pak op de billen positief te werken. Dat is in ieder geval zo in Amerika, voor vooral meisjes het spelletje spelen dat wij zo goed kennen. Het heet daar ‘soccer‘, en dat is totaal iets anders dan ‘football‘ of  ‘American Football‘, wat vooral door jongens gespeeld wordt. Iedere Amerika High School heeft een Football team voor jongens en heel veel High Schools hebben een meisjesvoetbalteam. Dat geldt dus ook voor High Schools in de zuidelijke staten van de USA, waar lijfstraf op de billen heel gewoon is.

Toch is het voorbeeld rond vrouwenvoetbal afkomstig van een forum dat in het geheel niets met spanking te maken heeft. Het klinkt misschien wat bedacht, maar situaties die nog veel merkwaardiger waren bleken achteraf ook waar te zijn.

Bij dit vrouwenvoetbal team hadden de speelsters zelf bedacht dat ze van hun coach op hun billen moesten krijgen als ze een wedstrijd zouden verliezen.

Meisjesvoetbalteam met billenkoek zeldzaam

Er zijn meisjesvoetbalteams waar de speelsters billenkoek kunnen krijgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor meisjesvoetbalteams van High Schools in de zuidelijke staten van de USA, waar lijfstraf op de billen heel gewoon is. Juist de studenten die op zo'n school aan sport doen zullen het vaakste met de paddle op hun billen krijgen.

Er zijn meisjesvoetbalteams waar de speelsters billenkoek kunnen krijgen.

Zulke situaties zijn niet onbekend maar wel zeldzaam. Het komt vaker voor dat individuele sportmeiden in het kader van training van hun coach op hun billen krijgen. Situaties waar een heel team op die manier straf krijgt komen natuurlijk veel minder voor. Dergelijke verhalen zijn wel bekend rond de leden van een cheerleader ploeg die van een mannelijke coach op hun billen kregen.

Juist binnen het vrouwenvoetbal moet je voor elkaar door het vuur willen gaan. Het helpt dan als er duidelijke verwachtingen en afspraken zijn. Het helpt ook als er consequenties zijn als de afspraken worden geschonden. Of als er niet conform de verwachtingen gehandeld wordt. Consequenties in de vorm van een pak op de billen werken dan prima.

In dit voorbeeld betreft de speelsters van een vrouwenvoetbal team die op eigen initiatief met hun mannelijke coach hadden afgesproken dat hij billenkoek moest geven. Zodoende werden door deze coach overtredingen op het veld, zoals gele kaarten en het verliezen van wedstrijden, afgehandeld door de overtreders na de wedstrijd in de kleedkamer een pak op hun billen te geven. Het kon ook zijn dat het hele team straf kreeg.

De discussie in het forum is nu niet meer beschikbaar, maar de volgende reacties zijn daarvan af gehaald.

We hadden afgesproken dat we op onze billen zouden krijgen als we zouden verliezen

Sommige vrouwenvoetbal teams spreken met elkaar af dat ze straf op hun billen zullen accepteren als ze verliezen of als ze slecht spelen.

Sommige vrouwenvoetbal teams spreken met elkaar af dat ze straf op hun billen zullen accepteren als ze verliezen of als ze slecht spelen.

Louise: “Ja, dat hadden wij ook. Vroeger op de academie kregen we klappen met de paddle voor ernstige overtredingen op en buiten het veld.”

Jasmine: “Dat stelt niks voor. We hadden met Mike onze coach afgesproken dat we als we een wedstrijd zouden verliezen bij hem over de knie zouden gaan voor een pak op onze billen met een sportschoen.  Als we drie wedstrijden na elkaar zouden verliezen zou dat op onze blote billen gebeuren. We kregen ook op onze billen voor het niet goed meedoen met de training of voor gele kaarten op het veld. Eén meisje kreeg het toen ze een eigen doelpunt maakte.”

Jimbo: “Jullie kregen op je billen van een mannelijke coach of was Mike een vrouw?”

Louse: “Welke sport was dat? En hoeveel zaten er in jullie team?”

Dingle66: “Wat dat tijdens de middelbare school of daarna?”

Alleen degenen die gespeeld hadden kregen op hun billen

Het is logisch dat je juicht als je een doelpunt scoort en dat je straf krijgt als je een overtreding begaat.

Het is logisch dat je juicht als je een doelpunt scoort en dat je straf krijgt als je een overtreding begaat.

Jasmine: “Ja, de coach was een man. Het was niet de middelbare school, maar het voetbalteam van de academie. Onze ploeg had meestal 15 speelsters, maar alleen degenen die gespeeld hadden kregen op hun billen. We verloren bijna nooit 2 wedstrijden na elkaar dus dat was best leuk. Niet dat het niet zeer deed.”

Dan verschillende reacties die niet bewaard zijn.

Louise: “Wie kwam er met dat idee? Ik bedoel maar, het moet behoorlijk gênant zijn geweest als jullie drie keer na elkaar verloren hadden.”

Jasmine: “Oh natuurlijk, het was heel gênant en het deed behoorlijk zeer als je op je blote billen kreeg. Sommige meiden huilden een beetje en er waren heel veel rode billen in de douche daarna. We vonden het best wel terecht als iemand op haar billen kreeg voor overtredingen en dat soort dingen omdat we allemaal konden kijken. Dat gebeurde in de kleedkamer. Je wist dan ook weer wat het gevolg kon zijn van overtredingen. Dat was altijd op de blote billen en was altijd een hard pak billenkoek, maar dat vonden we wel terecht. De enige uitzondering daarop was als we soms als team op onze billen kregen.”

Jasmine: “Oh, een paar meiden waren met het idee gekomen. We vonden het logisch dat je juicht als je een doelpunt maakt en straf krijgt als je een overtreding begaat. We hebben er allemaal over gestemd en afgesproken dat straffen voor ernstige dingen op de blote billen hoorde. Mike was er in het begin een beetje op tegen. Ik moet zeggen dat Mike meer een vaderfiguur was bij wie je je altijd veilig voelde en geen strenge bullebak. Het was min of meer begonnen voor de lol maar het werkte zeker als een goede motiverende prikkel.”

Deze discussie is hierna afgekapt door de board moderators. Dat was in 2003.

Dit is afkomstig van Voice in the Corner en van Greek.