Softbal teams

Softbal teams

Dit voorbeeld over softbal is recent. Hier gaat het over een meidenteam, dat dezelfde behandeling en status wil als een jongensteam. Om de leesbaarheid te vergroten zijn tussenkopjes toegevoegd.

Het meisjes softbalteam waar de coach van de jongens geen zin in had

Sommige softbal coaches hebben altijd een paddle bij de hand om over billen heen te halen als dat nodig.

Sommige softbal coaches hebben altijd een paddle bij de hand om over billen heen te halen als dat nodig.

Op een forum vertelde een meisje het verhaal dat ze op high school aan softball deed.

Op een gegeven moment vertrok de coach naar een andere school.

Aan de school was ook een baseball team verbonden die in wedstrijden heel goede resultaten haalde.

Het was de bedoeling dat de coach van dat baseball team ook het softball team zou coachen, maar dat weigerde hij aanvankelijk. Hij vond dat meiden slappelingen waren.

Bij de jongens kon je tenminste regels afspreken en als die overtreden werden of als de inzet onvoldoende was kon je zonder problemen er een paddle overheen halen. Tijdens de baseball training had hij inderdaad altijd een paddle in de buurt liggen en regelmatig moest er een kerel krom staan om hiermee een paar meppen op zijn achterwerk te krijgen.

Het gesprek met de coach en de ondertekening van de waiver

Vooral de sportcoaches vonden de paddle het juiste hulpmiddel om het beste uit meidenteams te halen.

Vooral de sportcoaches vonden de paddle het juiste hulpmiddel om het beste uit meidenteams te halen.

De meiden van het softbal team waren natuurlijk boos dat ze voor slappelingen uitgemaakt werden. Ze wilden doorgaan en beter presteren dan ze deden. En bij voorkeur ook beter presteren dan de jongens.

In een bespreking met het team legde de potentiële coach uit hoe het voor hem zat. Of ‘helemaal’, of ‘helemaal niet’. Zodra hij vond dat het ‘niet helemaal’ was, zorgt de paddle ervoor je er weer ‘helemaal’ voor gaat. Als dat niet kan, is het wat hem betreft ‘helemaal niet’. Hij had er alle begrip voor als ze dat niet wilden, want het deed inderdaad zeer als je met zijn paddle op je billen krijgt. Iedereen kon op dat moment die pijn vermijden door weg te lopen.

Nadat hij weer weg was hebben we het erover gehad en unaniem wilden we doorgaan. We wilden ons niet laten kennen. Degenen die wel eens van een leraar of de directeur met de paddle had gekregen zeiden dat het best wel meeviel.

Het was in ieder geval duidelijk dat de coach een absolute voorstander was van het gebruik van de paddle.

We vroegen weer of hij erbij wllde komen en we vertelden dat we hem graag als coach wilden en dat we dezelfde behandeling wilden als de jongens en dat we bereid waren om zijn voorwaarden te accepteren.

Hard aangepakt worden om veel te kunnen bereiken

Een team kan samen voor een harde aanpak van de coach kiezen, ook als die aanpak lijfstraf op de billen inhoudt.

Een team kan samen voor een harde aanpak van de coach kiezen.

Hij ging even weg en kwam terug met zijn paddle en een stapeltje papieren, waivers. We moesten de paddle bekijken en doorgeven, waarbij de coach omstandig uitlegde dat als hij het nodig vond, we krom moesten staan en met de paddle heel hard op onze kont zouden krijgen. Daarna wilde hij dat we alle 14, stuk voor stuk zijn vragen beantwoordde en daarna de waiver ondertekende. ‘Wil je mij als coach?’ Ja! ‘Wil je er helemaal voor gaan?’ Ja! ‘Begrijp je dat je deze paddle op je kont gaat krijgen als ik vind dat het te weinig is? Ja! ‘Begrijp je dat de bedoeling is dat de paddle op je kont zeer doet?’ Ja! ‘Wil je mij als coach?’ Ja! Kortom, we wilden het allemaal en we wilden het volledig. We wilden een harde aanpak om veel te bereiken.

Bij sommige teams is billenkoek heel gewoon. Als tikje na het scoren van een mooi punt of als correctie van de coach. Die gebruikt dan een paddle om een speelster die dat verdient 1 of meerdere meppen op haar billen te geven.

Bij sommige teams is billenkoek heel gewoon.

Daarna moest je het briefje ondertekenen. Het was trouwens de gewone athletic waiver, die we ieder jaar toch al moesten ondertekenen. Dat er ook instaat dat de coach corporal punishement kan gebruiken kreeg opeens een heel andere betekenis. We wisten nu dat we ook echt met de paddle op onze billen zouden krijgen. Zo stemde hij erin toe om ook ons softball team onder zijn hoede te nemen.

De coach had vanaf dat moment bij elke training een paddle in zijn tas en nam deze mee op het veld. Als iets of iemand hem niet aanstond moest je bij hem komen en krom staan. Je kreeg dan 1 of 2 meppen met de paddle op je achterwerk en daarna moest je weer verder. Al snel bleek dat hij. die paddle ook veel ging gebruiken.

De praktijk

Softbal meiden zijn stevig genoeg om een paar klappen op hun kont te krijgen als ze dat verdienen.

Softbal meiden zijn stevig genoeg om een paar klappen op hun billen te krijgen als ze dat verdienen.

Het leek wel alsof hij aanvankelijk probeerde aan te tonen dat wij meisjes inderdaad zwakker waren en veel minder aankonden. In ieder geval was hij ons aan het uittesten.

Sterke en stevige meiden kunnen prima tegen een beetje billenkoek. Ze vinden het al snel gewoon en merken ook dat het werkt.

Sterke en stevige meiden kunnen prima tegen een beetje billenkoek en ze vinden het snel gewoon.

Dat deed hij door ons extreem hard met de paddle op onze kont te geven, kennelijk in de hoop dat we ervan gingen huilen. Dat gebeurde echter niet, misschien had er wel eens iemand een traantje maar we zeiden niks. Het bleek dat we stevig genoeg waren om een paar klappen op onze kont te krijgen als we dat verdienden.

Uiteindelijk gaf hij ook toe dat hij niet gedacht had dat hij met zulke sterke en stevige meiden te maken zou hebben.

Hij vertelde ook dat hij oprecht respect had voor de inzet en het incasseringsvermogen van ieder individu en van het team als geheel. Als team hadden we toen een hele goede band met hem als coach en omgekeerd ook. Dat was niet alleen door die klappen natuurlijk maar door het geheel.

Voor het gebruik van de paddle maakte dat echter geen verschil. Hij vond nog steeds dat hij het recht had om je tot de orde te roepen, en wij waren het daarmee eens. Dat recht hadden we hem gegeven en daaraan was niets veranderd. Als je werd geroepen, dan kwam je. Je kreeg dan te horen wat er niet goed was en daarna wees hij simpel naar je enkels. Dat betekende dat je krom moest staan en je enkels beet moest pakken. Hij pakte dan zijn paddle en gaf dan 1 of 2 zeer pijnlijke en volwassen meppen op je strakgespannen broek. Hij deed nog steeds moeite om ons te laten huilen en wij deden nog steeds moeite om geen krimp te geven. Maar we hadden wel respect voor hem en zijn paddle. We waren een goed team met veel gewonnen wedstrijden terwijl we bij nul begonnen.

Niet zwak, maar de paddle helpt om door te zetten

De meiden merken zelf dat soms een harde klap op de kont met de paddle zowel fysiek als mentaal goed werkt. De coach ziet ook direct of een speelster haar gedrag verbetert na een paar klappen op de billen, of niet. Bij de meeste meiden hebben gloeiende billen onmiddelijk effect.

De meiden merken zelf dat soms een goede klap op de kont zowel fysiek als mentaal goed werkt.

Tijdens de laatste training vlak voor we ons diploma kregen zei hij dat we een geweldig stel meiden waren en dat hij hoopte dat hij weer zo’n team zou krijgen. Terwijl hij zijn paddle erbij pakte zei hij dat hij dan wel een grotere moest kopen omdat veel softball vrouwen van die grote achterwerken hebben. Dat was waar, want er zaten drie meiden in het team die je met gemak massief kon noemen en die hadden alledrie ook heel vaak de paddle gekregen. Maar hij zei ook dat hij veel geleerd had en dat wij ook veel geleerd hadden.

Hij vertelde dat hij geleerd had dat meiden helemaal niet zwak zijn, fysiek niet en mentaal niet. Wij had gezien dat wij  doorgezet en volgehouden hadden waar anderen waarschijnlijk zouden afhaken, maar hij had ook gezien dat het doorzetten vooral door de werking van de paddle kwam. Zowel fysiek als mentaal hadden we bewezen dat een stevige klap op onze kont werkt en dat we daardoor meer gepresteerd hadden dan hij en wijzelf voor mogelijk hadden gehouden.

Onze les was dat als we ooit het moeilijk hebben en de neiging zouden voelen om het op te geven terwijl we eigenlijk zouden willen doorzetten, dat we er dan vooral voor moeten zorgen dat er iemand in de buurt is die niet bang is om een paar rake klappen op onze billen te geven.

Het klopte wel

Sommige meiden krijgen van hun coach heel vaak op hun billen en achteraf geven ze toe dat ze daar veel aan hebben gehad.

Sommige softbal speelsters krijgen van hun coach consequent op hun billen en hebben daar veel aan.

Zoals hij het zei klopte het wel. Het was niet dat hij voor mishandeling was. “No excuse for abuse!” En: “Use the power of the paddle!” waren zijn kreten.

Ik (en de anderen ook niet, want anders hadden ze echt wel geprotesteerd) heb me nooit misbruikt of mishandeld gevoeld.

Maar ik heb van hem wel enorm op mijn kont gekregen en dat had toch veel effect. Sindsdien heb ik het ook nooit meer zo meegemaakt.

Tot nu toe heb ik zo’n persoon niet in mijn buurt gevonden, maar wat nog niet is kan komen. Aan die periode denk ik nog wel veel terug.

Dit is nog helemaal niet zo lang geleden. Volgens haar werkt dezelfde coach nog steeds bij de school. Tot de dag van vandaag krijgen jongens en meisjes op dezelfde manier met de paddle op hun billen.

Ze is ook zeker niet het enige meisje die op een gegeven moment iemand tegenkomt die durft op te treden en waarvan ze een goed pak op haar billen krijgt. Zeker achteraf blijkt dat vaak heel positief uitgewerkt te hebben.

 

Kiezen voor een pak op de billen om geen softbal training te missen

Deze softbal speelster had een op haar school een overtreding begaan en kon kiezen tussen nablijven of de paddle. Ze koos veel liever een pak op de billen dan dat ze een softbal training zou moeten missen.

Een softbal speelster die liever een pak op de billen krijgt dan een training mist.

Een Twitterbericht van een softbal speelster die op haar school een overtreding had begaan en kon kiezen tussen nablijven of de paddle. Ze koos voor een pak op de billen zodat ze geen softbal training hoefde te missen.Het algemene beeld is dat meiden die aan softbal doen wel tegen een stootje kunnen. Waarschijnlijk kunnen alle meiden prima tegen een pak op de billen, maar voor softbal speelsters geldt dat zeker.

De echte, gemotiveerde softbal speelsters zijn dan de meiden die bereid zijn om een hard pak op de billen te incasseren om maar geen softbal training te hoeven missen.

In juni 2016 plaatste een High School studente dat ze naar de College World Series Softball was geweest.

Anderhalve week daarna is ze kennelijk betrapt bij het overtreden van een schoolregel. Ze schreef dat ze ervoor gekozen had om straf met de paddle op haar billen te krijgen om maar geen training van softbal te hoeven missen.

 

Macon County: hernieuwde invoering van de paddle

Deze teamleden van het softball team van de Macon County High School kunnen weer met de paddle op hun billen krijgen omdat met grote steun van de ouders de regel opnieuw is ingevoerd dat iedere docent en coach lijfstraf op de billen mag geven.

Er zijn ook softbal teams waar de teamleden voor het eerst met de paddle op hun billen krijgen, zoals dit team van de Macon County High School.

In het algemeen is de trend dat straf op de billen steeds minder gebruikt wordt. Dat past ook bij het algemene beeld dat straf op de billen iets van vroeger was en dan met name geschikt voor jongere scholieren.

Er zijn ook scholen in Amerika waar het gebruik van de paddle juist opnieuw wordt ingevoerd nadat het jaren nauwelijks tot niet gebruikt is geweest. Het wordt dan vooral ingevoerd op de High Schools, dus voor de oudere studenten.

Een voorbeeld is Macon County School District in Tennessee. Op de Macon County High School was al jarenlang de paddle niet meer gebruikt. Kennelijk was men hier niet tevreden over en was men op zoek naar een effectievere methode om gedrag en prestaties te verbeteren.

Formulier waarmee aan de ouders toestemming voor het opnieuw invoeren van lijfstraf op de billen werd gevraagd.

Formulier waarmee aan de ouders toestemming voor lijfstraf werd gevraagd (zie www.corpun.com)

In augustus 2015 werd aan de ouders van studenten op de Macon County High School toestemming gevraagd om de paddle te kunnen gebruiken.

De ouders hebben hierop massaal en positief gereageerd. De mogelijkheid om studenten op deze High School weer straf op hun billen te kunnen geven is in 2015 ingevoerd.

De meest recente bijwerking en hernieuwde goedkeuring van het beleid over de lijfstraf is van september 2018.

De regels waar de ouders hun instemming aan hebben gegeven schrijven voor dat iedere docent en dus ook iedere coach straf op de billen mag geven.

Het nieuwe beleid voor lijfstraf op de Macon County High School per 8 september 2018. Iedere docent en coach mag de paddle gebruiken.

Het nieuwe beleid voor lijfstraf op de Macon County High School per 8 september 2018. Iedere docent en coach mag de paddle gebruiken.

Uit de statistieken blijkt dat het niet alleen een theoretische mogelijkheid is. Het gebeurt daadwerkelijk dat een student(e) op deze High School met de paddle op zijn of haar billen krijgt.

Sinds 2015 hebben al vele tientallen jongens en meiden hun straf op deze nieuwe manier gekregen. Gemiddeld is dat ongeveer 3 keer per week, voor een relatief kleine High School met kleine 900 studenten. Deze statistieken hebben alleen betrekking op de zg. ‘referrals’, studenten die een administratieve straf gekregen hebben. Straffen tijdens het sporten worden meestal niet uitgebreid geregistreerd.

Sinds de invoering in 2015 hebben tientallen meiden op de Macon County High Schoo de paddle met volle kracht op hun billen gekregen. Voor deze studenten en sportvrouwen is billenkoek weer een onderdeel van het leven geworden.

Sinds de invoering in 2015 hebben tientallen meiden op de Macon County High School met de paddle op hun billen gekregen.

Het eerste effect van de hernieuwde invoering van billenkoek op deze manier is in de bewustwording. Vooral voor meiden maakt het verschil dat ze weten dat ze op hun billen kunnen krijgen.

Het tweede effect is natuurlijk dat het soms ook daadwerkelijk gebeurt. Voor iedere student is het een feit dat een gewone schooldag verandert in een dat waarop je op je billen gaat krijgen.

Dit kan zijn omdat er iets gebeurd is waardoor er een andere consequentie van toepassing is, zoals ISS (In School Suspension) of OSS (Of School Suspension). Dit is een tijdelijke schorsing. Het betekent dat je niet deel mag nemen aan lessen en activiteiten. Voor alle toetsen en beoordelingen in die periode krijg je een 0. In het nieuwe beleid kun je dan kiezen voor de paddle. Je mist dan geen activiteiten en toetsen en je bent er sneller vanaf.

Er zijn ook situaties waar je direct op je billen gaat krijgen en waarbij geen keuzemogelijkheden zijn.

De routine is meestal hetzelfde. Je wordt apart genomen. Na een goed gesprek moet je je achterzakken leegmaken en voorover krom buigen zodat je billen goed uitsteken. Degene die de straf gaat regelen heeft voor een getuige gezorgd. Dit is altijd een andere docent of een andere coach. De directeur roept meestal de directiesecretaresse naar binnen. Vervolgens krijg de student meestal drie klappen, maar wel met volle kracht. Daarna wordt de administratie compleet gemaakt.

Als tijdens het sporten de coach besloten heeft dat een sporter gecorrigeerd moet worden is de procedure hetzelfde. De sporter wordt apart genomen in de docentenkamer of een kantoortje. Dan is het krom staan. In de aanwezigheid van een andere docent of coach worden dan (meestal) drie keiharde klappen met de paddle op de billen gegeven. De sportactiviteit gaat daarna gelijk weer verder. Vooral bij volleybalspeelsters gebeurt het dan dat de rode billen duidelijk zichtbaar zijn door het korte sportbroekje.

Het is de bedoeling dat tijdens de straf de billenkoek intens pijn doet en dat de studente gedurende een tweetal dagen haar billen nog voelt, bijvoorbeeld bij het gaan zitten. Bij sommige mensen trekken de zichtbare resultaten met een dag weg en bij andere blijft het wat langer zichtbaar.

Op de website worden de studenten ook op de hoogte gebracht van hun rechten in het geval dat ze met de paddle op hun billen hebben gekregen.

De rechten van studenten die op hun billen hebben gekregen: ze mogen binnen 48 uur NA de straf op de billen door een arts laten onderzoeken of de straf buiten-proportioneel was.

De rechten van studenten die op hun billen hebben gekregen.

Studenten die op hun billen hebben gekregen hebben de mogelijkheid om binnen 48 uur naar een arts te gaan om te laten onderzoeken of de billenkoek buitensporig is geweest. In elke situatie dat de straf buitensporig was, heeft de student de zelfde civiele en strafrechtelijke mogelijkheden als iedere andere student. Studenten van speciale scholen die met de paddle op hun billen gekregen hebben dezelfde rechten als studenten van openbare scholen.